Ferie og Palmesus!

Da er ferien kommet til Rotehagen og dens innbyggere, i alle fall de tobente av oss. Og ferie er jo avbrekk, så da gjelder det vel også de firbente som i rykk og harde napp vil få se både mer og mindre til oss enn til hverdags. De uten ben, men med bladverk, kommer forhåpentligvis til å være ubemerket av avbrekket.

Det var kanskje ikke så lurt, men jeg brukte allikevel feriens første morgen på å så og å plante stiklinger. Så får jeg bruke de neste dagene som skal tilbringes hjemme på å finne ut hvordan de skal overleve når vi reiser bort. Godt med litt utfordringer!

I går var jeg jo over meg av lykke for at rosene mine hadde fått knopper, også fant jeg ut i dag da jeg så enda litt nærmere på de, at de er bringebærbusker! Tusla knisende og rødmende bort til skogkanten, der jeg stakk meg på rosekrattet førte gang for noen år siden. Jeg kan jo ikke ha stukket meg så fælt på bringebær!?

Rosebusk i skogkantenOg der stod de, med struttende torner og ikke fullt så skrantne som de tidligere årene, siden det er blitt felt litt underskog det siste året. I og med at jeg allerede har skryti av roser i gratisbedet, tenkte jeg at da får det bli rosestiklingsplanting i dag da. Dermed gikk jeg helt bananas og tok stiklinger av både det ene og det andre, sådde noen frø og endte til slutt opp  med en søt liten plantebarnehage.

I førskolegruppa finner vi to potter med ildtoppstiklinger, de fleste med bittelit rot, og noe jeg tror er Avocadotre, som plutselig vokste opp av ei potte som det i alle fall var to visne avocadostammer i fra i fjor. Den har stått i skogkanten gjennom vinteren, og jeg hentet den frem for å støtte opp noe rabarbra jeg hadde flyttet. Og etter litt vanning av rabarbraen og noen soldager, stakk det frem to søte små. Kan godt være noe helt annet, men den kommer fra fjorårets avocadopotte. Blir spennende å se hva den blir til!

I småbarnsavdelingen har jeg stiklinger av Rose, Petunia, Bringebærblomst, Hortensia, Dahlia og den kjøttetende Venus fluefanger.

I spebarnsavdelingen har jeg sådd frø av Coleus og Dvergpalme – Chamaeops Humilis, det er lagt i vann noen dadlsteiner (rart ord, heter det det?), også har jeg fra tidligere lagt ei rot av Monstera i jord, blir det noe av en blir jeg minst like overrasket som når jeg trodde det var roseknopper på bringebærbuska i går!

Fantastisk flott at godværet bestemte seg for å komme akkurat nå som ferien begynte for oss. Skyfri himmel, skikkelig varmt i lufta til en forandring, og alle gutta mine har vært her i hagen med meg i dag. Og får jeg frøene til å spire nå, så blir det palmesus etterhvert også!

Barnehagen var i dag samlet til fri lek på terrassen, i påvente av mer permanente lokaler og ordnede forhold 🙂

Plantebarnehage

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s